Catalan, Scottish, Flemish organizations call to rally in Brussels for self-determination in the EU

Publié le par europedabord

 

ICEC umbrella organization prepares mobilization in European capital city on March 30th · Protesters will ask the EU to recognize self-determination as a right of its citizens

Catalan, Scottish and Flemish organizations under the umbrella of the International Commission of European Citizens(ICEC) are calling for a demonstration in Brussels to demand the "universal right to the self-determination" to European institutions. The march will take place on March 30. Its core idea: self-determination is a democratic right of EU citizens and peoples, and the EU has a moral obligation to accept it. ICEC believes that the EU should "explicitly frame" this right.

ICEC spokeswoman Anna Arqué yesterday said  that the right to self-determination can not be limited by the "undemocratic opposition" of certain member states of the EU. These words by Arqué were pronounced the same day that the Spanish President Mariano Rajoy forecasted that Scotland would be automatically outside the EU if "yes" vote wins in next year's independence referendum. Several Catalan media have interpreted these words as a warning to the Catalan sovereignty movement.

On the Catalan side, Republican Left of Catalonia party (ERC, Catalan acronym) and civil society organization CIEMENyesterday expressed their support for the 30th March demonstration. In Flanders and Scotland, the initiative is respectively supported by the Flemish People's Movement (VVB, Dutch acronym)  and the Scottish Independence Convention, a member of official "yes" campaign Yes Scotland.

La ICEC prepara una mobilització europea a Brussel·les per al 30 de març · La marxa reclamarà a la UE que reconegui l'autodeterminació com un dret dels ciutadans europeus

Les entitats catalanes, escoceses i flamenques agrupades sota el paraigua de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC, sigles en anglès) han convocat a una manifestació a Brussel·les per a reclamar, davant les institucions europees, el "dret universal a l'autodeterminació". La marxa tindrà lloc el 30 de març, amb una idea central: l'autodeterminació és un dret democràtic dels seus ciutadans i dels pobles que formen aquests ciutadans, i la Unió Europea té l'obligació moral d'acceptar-ho. La ICEC considera que la UE ha "d'emmarcar explícitament" aquest dret.

La portaveu de la ICEC, Anna Arqué, va dir a la presentació de la iniciativa, ahir, que el dret a l'autodeterminació no pot quedar limitat per "l'oposició antidemocràtica" de determinats estats membres de la Unió Europea. Les paraules d'Arqué coincideixen amb el dia que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit que Escòcia quedarà automàticament fora de la UE si l'any vinent opta pel "sí" a la independència. Un advertiment que diversos mitjans catalans han interpretat com un avís al sobiranisme català.

De la banda catalana, ahir mateix Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el CIEMEN van manifestar el seu suport a la manifestació del 30 de març. De Flandes i Escòcia, la iniciativa té el suport, respectivament, del Moviment Popular Flamenc (VVB, sigles en neerlandès) i de la Convenció per la Independència Escocesa, que és membre de Yes Scotland, la campanya oficial a favor del "sí" al referèndum d'independència de l'any vinent.

A Catalunya, la ICEC preveu aprofitar l'estructura i l'experiència de Deu Mil en Xarxa per l'Autodeterminació, l'organització que va preparar la manifestació del març de 2009, en què diversos milers de catalans van demanar a Brussel·les la independència de Catalunya. A banda, s'ha preparat un web per a centralitzar la logística del desplaçament.

Le 28/11/12 de www.nationala.cat (CIEMEN)

 

Publié dans EUROPE

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article